Salau la cuptor cu orez mexican

de mihaelar63 in Salau, 17 Ian 2011 | 9619 vizualizari

 

Nu trece saptamana si fac peste , copt, fript , ciorba sub orice forma e savurat cu placere ..

 

INGREDIENTE

  • 1 salau
  • 2 linguri worchester
  • 2 linguri sos thai cu chili
  •  4 linguri ulei masline
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper
  • cimbrisor verde
  • 250 gr orez basmati + sare
  • 500 gr legume mexicane
  • 1 ardei rosu
  • 1 tulpina telina
  • 5 cm praz
  • rosii chery
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau la cuptor cu orez mexican:

  1. Din sosuri , ulei ,zeama si lamaie si sare se prepara un amestec in care se pun la marinat bucatile de salau curatat si portionat .Se  marineaza minimum 2 ore .
  2.  Pestele presarat cu cimbrisor verde se  coace la cuptor asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Este gata cand incepe sa se rumeneasca .
  3. Ardeiul  rosu , prazul si tulpina de telina se calesc in putin ulei se aduga legumele  mexicane , sare  si orez . Se acopera cu apa si se lasa la fiert acoperite conform modului de preparare al orezului .
  4.  Serviti pestele  insotit de orez si legume verzi .

TIPS-URI

1

Nu uitati de nelipsitul mujdei de usturoi .

2

Salaul fiind un peste rapitor cu carnea mai densa are nevoie de mai multa sare . Nu-l coceti , prajiti prea tare , isi pierde suculenta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau la cuptor cu orez mexican" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste imbatat